Instruments not responding on some Xcode 4.1 installations

Originator:michael
Number:rdar://9855452 Date Originated:28-07-2011
Status:Open Resolved:
Product:Developer Tools Product Version:Xcode 4.1 Build 4b110
Classification:Hang/Crash Reproducible:Always
 
Summary:
When launching Instruments in some Xcode 4.1 installations (including mine) it hangs after having selected a trace type. The problem (including a workaround) is described here http://stackoverflow.com/questions/6801310/problem-with-starting-instruments-via-profile-under-xcode-4-1-build-4b110

Steps to Reproduce:
- Load a project in Xcode
- Choose "Profile" (cmd-i)
- Select a trace type (e. g. "Leaks")
- Click "Profile"

Expected Results:
Instruments starts profiling the running App.

Actual Results:
Instruments stops responding. The timer is running but no data is being displayed.

Regression:
The problem always occurs in my Xcode/Instruments installation.

Notes:
Workaround: Go back to Xcode and use Cmd-Tab to switch to Instruments. I have to that twice to get Instruments running again.

Comments

Same

Same issue for me, make using instrutments impossible. I am on Lion Xcode 4.1

By cabbiepete at Aug. 12, 2011, 10:49 p.m. (reply...)

Same

+1

Same

+1

By djfishstix.forum at Aug. 18, 2011, 5:10 p.m. (reply...)

Same

+1 also running xcode 4.1 on 10.7.1

Same

+1 running Xcode 4.1 on 10.7.1

By mark.cerqueira at Aug. 20, 2011, 6:47 a.m. (reply...)

Same

With Xcode 4.1

By vytis.s.lt at Aug. 22, 2011, 7:14 a.m. (reply...)

Same

+1

same

xcode 4.1 on 10.7.1

Same

+1 Xcode 4.1 on 10.7.1

By marten.bohlin at Aug. 30, 2011, 9:51 a.m. (reply...)

Shame

Idem ditto. xcode 4.1 on 10/7/1

By rick.jansen at Sept. 14, 2011, 10:58 p.m. (reply...)

Same

Had the same issue for awhile now. Works fine when using device and not simulator.

By samuel.nova at Sept. 20, 2011, 8:17 a.m. (reply...)

Same

+1

By eiko.bleicher at Sept. 26, 2011, 3:26 p.m. (reply...)

Please note: Reports posted here will not necessarily be seen by Apple. All problems should be submitted at bugreport.apple.com before they are posted here. Please only post information for Radars that you have filed yourself, and please do not include Apple confidential information in your posts. Thank you!