Xcode 10 beta 1 does not dispaly resolved build settings correctly in the project navigator when using xcconfig files

Originator:guillaume.algis
Number:rdar://40873121 Date Originated:07-Jun-2018 01:37 AM
Status:Open Resolved:
Product:Developer Tools Product Version:Version 10.0 beta (10L176w)
Classification:UI/Usability Reproducible:Always
 
Summary:
Xcode 10 beta 1 changed the way build settings definitions in xcconfig files work with $(inherited).
It seems this change is not properly reflected in the project navigator build settings view, as the resolved value variables still are using the old algorithm.

This make the information displayed I this view erroneous, as it will not be the same used when building the project.

Steps to Reproduce:
1. Create a new Generic.xcconfig file
2. Add the following declaration to Generic.xcconfig:
    OTHER_SWIFT_FLAGS = $(inherited) -DMY_GENERIC_FLAG
3. Create a new Debug.xcconfig file
4. Add the following declaration to Debug.xcconfig:
    OTHER_SWIFT_FLAGS = $(inherited) -DMY_DEBUG_FLAG
5. Edit the project setting to make the Debug build configuration use the Debug.xcconfig file
6. Navigate to the project's build settings view
7. Select "All" and "Levels"
8. Find the value for OTHER_SWIFT_FLAGS

Expected Results:
The final resolved value displayed value is
    -D MY_GENERIC_FLAG -D MY_DEBUG_FLAG

(The flags actually used during compilation, see attached screenshot)

Actual Results:
The final resolved value displayed value is
    -D MY_DEBUG_FLAG

(The value that was resolved by Xcode prior to Xcode 10's changes to xcconfig)

Version:
Version 10.0 beta (10L176w)

Notes:

Comments


Please note: Reports posted here will not necessarily be seen by Apple. All problems should be submitted at bugreport.apple.com before they are posted here. Please only post information for Radars that you have filed yourself, and please do not include Apple confidential information in your posts. Thank you!